Gerecycled garen

Duurzame activiteiten worden vaak gedefinieerd als het minimaliseren van de invloed die ze hebben op het milieu. De Cradle to Cradle®-filosofie ziet in dat we allemaal invloed uitoefenen op de wereld waar we in leven. De uitdaging is om deze invloed positief te laten zijn voor huidige en toekomstige generaties.

Recycled Yarn.jpg


Al vanaf het begin hebben we ingezien dat de medewerking en betrokkenheid van onze belangrijkste partners nodig is om de Cradle to Cradle®-doelstellingen te halen.

Momenteel is meer dan 50%4)  van onze tapijttegels beschikbaar met ECONYL®-garen. ECONYL® is garen dat gemaakt is uit 100% geregenereerd nylon, inclusief post-consumer tapijtvezels afkomstig uit ons carpet recycling centre. Deze ontwikkeling is tot stand gebracht in nauwe samenwerking met onze garenleverancier Aquafil.

Als onderdeel van Desso's voortdurende inspanningen om een positieve bijdrage te leveren aan gezondheid en welzijn heeft het bedrijf zich aangesloten bij Healthy Seas, een initiatief van ECNC Group, Aquafil en Star Sock voor schonere zeeën.

Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) en het VN-Milieuprogramma (UNEP) ligt er ongeveer 640.000 ton aan achtergelaten visnetten in onze oceanen. Met de deelname aan Healthy Seas wil Desso bijdragen aan het verwijderen van deze achtergelaten visnetten om deze vervolgens te verwerken tot schitterend garen en Desso-tapijten, wat mogelijk is dankzij het ECONYL®  regeneratiesysteem.

De Cradle to Cradle®-filosofie ziet in dat we allemaal invloed uitoefenen op de wereld waar we in leven. De uitdaging is om deze invloed positief te laten zijn voor huidige en toekomstige generaties. Voor ons gaat het niet alleen om recyclen. Het gebruik van positief gedefinieerd5)  materiaal, dat veilig is voor gebruik door mensen vormt voor Desso het middelpunt bij alles wat we doen.

4)   50% heeft betrekking op het verkoopvolume aan producten met ECONYL®-garen in de collectie commerciële tapijttegels in 2012. Het totale percentage gerecycled materiaal verschilt per product en per kleur. Of een kleur ECONYL® bevat en het precieze percentage ervan is te vinden op desso-businesscarpets.com
 
5)  Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als Groen (optimaal) of Geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle®-beoordelingscriteria. Zoals beschreven in het Cradle to Cradle®-certificeringsprogramma versie 2.1.1. opgesteld door MBDC in september 2008, bijgewerkt in januari 2011.

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email