Take Back™-programma

Elk jaar worden miljoenen vierkante meters versleten tapijt weggegooid; vaak wordt het tapijt verbrand of komt op een stortplaats terecht, wat leidt tot vernietiging van waardevolle grondstoffen. Begin 2008 heeft Desso al revolutionaire stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat tapijten op veilige manier gerecycled werden met de lancering van het Take Back™ programma.

Take back.jpg


Desso heeft voor klanten het Take Back™ programma, waarmee gegarandeerd wordt dat producten gerecycled worden volgens de Cradle to Cradle® principes. Desso neemt producten aan het eind van hun nuttige levensduur terug en zorgt ervoor dat ze veilig verwerkt worden tot nieuwe tapijtproducten, of in andere recyclinginitiatieven gebruikt worden. Door positief gedefinieerde grondstoffen te gebruiken, nieuwe fabricagemethoden te introduceren en gebruikte tapijten terug te nemen van klanten, doen we al het mogelijke om tot een gesloten kringloopproces (van productie naar gebruik en weer terug) te komen.

 
Naast onze eigen producten moedigen we ook de internationale inzameling aan van alle soorten gebruikt tapijt, met uitzondering van producten die PVC bevatten. Tapijten worden gerecycled met onze innovatieve scheidingstechniek Refinity®, waarmee het garen en andere vezels van de backing gescheiden worden.

Dit is de manier waarop een bedrijf als het onze de overstap kan maken naar de circulaire economie, waar goederen zo gemaakt worden dat ze veilig opnieuw gebruikt kunnen worden, telkens weer. Wij geloven dat een circulaire werkwijze de meest duurzame en innovatieve benadering is van zakendoen in de 21e eeuw. De lineaire economie, die het principe hanteert van 'kopen, gebruiken en weggooien' is niet duurzaam en vooral niet als we de miljoenen nieuwe consumenten uit de opkomende markten in Azië, Latijns-Amerika en elders meerekenen.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email